Foto af Maria Helleberg

Foredrag & debat

AFLYST - Foredrag med Maria Helleberg

12.11.20
Hør forfatteren fortælle om sit forfatterskab og sin seneste bog 'Søstrene fra Thy'

Maria Helleberg er med rette blevet kaldt ”den historiske romans dronning”. Hun debuterede i 1986 og har siden vundet både kritikernes anerkendelse og et stort publikum for sine indlevende fortællinger om nogle af danmarkshistoriens mest utrolige skæbner, fantastiske kærlighedshistorier og dramatiske begivenheder.

I sin seneste roman 'Søstrene fra Thy' fortsætter Maria Helleberg sin slægtsfortælling, som hun påbegyndte med bestselleren Kvinderne fra Thy. Søstrene fra Thy er fortællingen om Marie Dusines døtre Gerda og Ruth, der med besættelsen i 1940 får deres liv vendt på hovedet. Gerda er færdig med skolen og vil til København, men må blive i Thisted hos mor Marie, da faren dør. Her får hun en læreplads i en boghandel og følger på sikker afstand Ruths vilde liv i København. Ruth er til fest og jazz og flirter farligt og passioneret med en officer fra SS-hovedkvarteret på Hotel d’Angleterre. Hvad Ruth betror Gerda, tør hun ikke fortælle mor Marie. Og hvem Gerda skjuler i boghandlens baglokale, kan hun hverken fortælle sin mor eller søster. Besættelsen er fuld af hemmeligheder og løgne, af betroelser og fortielse – og forbudt kærlighed.