foto af grønlandsk ladcykel
Iværksætter Mikkel Bentsen fortæller om sin grønlandske ladcykel 25/4 kl. 17.30

Om dette arrangement

Tid
17:30 - 18:30
Pris
Gratis
Target
For alle
Foredrag & debat

Cykelfantasier: Ladcykel på grønlandsk

25.04.19
I forbindelse med Galleri Svantes udstilling Cykelfantasier fortæller den danske iværksætter Mikkel Bentsen i ord og billeder om sin opfindelse af en ladcykel tilpasset arktiske forhold med hundespand som ’hjælpemotor’. Den grønlandske ladcykel kan beundres på udstillingen.

Mange forbinder måske ikke den arktiske sneklædte natur med cykeltransport. Ikke desto mindre har den danske iværksætter Mikkel Bentsen udviklet en kvalitetsstærk ladcykel, som kan modstå alt slags vejr og køre i udfordrende terræn. For hvis en cykel kan køre i arktiske forhold, kan den køre alle vegne, som han påpeger. Mikkel Bentsen har selv drevet tømmervirksomhed i Grønland, og idéen opstod som løsning på at kunne transportere værktøj og materialer over kortere afstande, men i barske forhold. Sidenhen har cyklen udviklet sig til en professionel håndværkerladcykel målrettet erhvervslivet. Cyklen er med sine brede dæk og kraftige elmotor en robust størrelse, som trods sin lette vægt på 25 kg kan transportere helt op til 150 kg gods.

Ladcyklen har også potentiale inden for humanitære formål, mener opfinderen, hvor nødhjælp eller beredskab skal transporteres gennem terræn, hvor vejene er ufremkommelige for biler. Cyklen er blevet fremvist på messer i bl.a. Berlin og Stockholm og taget godt imod. Forventningen er, at der inden for to år vil blive produceret minimum fem cykler om måneden.

Foredraget er gratis og foregår i innovationsrummet i Kulturarkaden. Galleri Svante og Vordingborg Kommunes aktivitetspulje inviterer

Man kan komme på udstillingen allerede kl. 15 hvor der er rundvisning med billedanalyser og medriverende fortællinger. Rundvisningen foregår ved udstillingens kurator Carsten Hansen.