Foto af journalist og forfatter Lone Theils
Foredrag med Lone Theils på 24. september kl. 19-21 på Møn Bibliotek

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 kr.
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Foredrag med Lone Theils

24.09.20
Fiktion og forbrydelse

I mere end 16 år var Lone Theils korrespondent i London for henholdsvis Berlingske Tidende og senere Politiken. Hun kunne også ses på tv-skærmen hos både TV2 og DR med nyheder og politiske analyser fra den britiske hovedstad.

I 2015 udkom debutromanen Pigerne fra Englandbåden, der strøg ind på de danske bestsellerlister og siden er solgt til oversættelse i 16 lande, heriblandt Tyskland, Sverige, Storbritannien, Rusland og Japan.

I 2016 flyttede Lone Theils til Danmark for at blive forfatter på fuld tid, og har siden skrevet yderligere tre bøger i serien om London-korrespondenten Nora Sand. Den blå digters kone (2016), Heksedrengen (2018) og Stilleleg (2019).

Fælles for bøgerne er en stor kærlighed til London og at de tager udgangspunkt i virkelige forbrydelser, der bearbejdes til fiktion med research og tæft for den britiske hovedstad og et nik til Lones jyske rødder.

Forfatterskabet tæller også krimien 87 sekunder (2017) om efterforsker Georg Guldmann, der blev til i samarbejde med P1, hvor krimien researches og skrives for åben mikrofon. I 2018 kom krimien “Heksedrengen”.

I sit foredrag om 'fiktion og forbrydelse' fortæller Lone Theils, hvordan man arbejder med virkelighedens forbrydelser og får dem formet om til krimi. Lone fortæller om de konkrete sager, der har inspireret hendes bøger, lige fra den mystiske sag om en amerikansk seriemorder og hans lager af fotos til den virkelige sag fra 2001 i London, hvor en lille dreng blev myrdet som et led i et ritual om sort magi. Foredraget vil også komme ind på rejsen fra journalist til bestsellerforfatter.

I 2015 blev Lone Theils nomineret til Martha-prisen, der gives til danskernes yndlingsforfatter.

Materialer