""
Mich Vraa fortæller om romanen Vaniljehuset 24/2 kl. 19

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 kr.
Target
For voksne
Foredrag & debat

Foredrag med Mich Vraa

10.02.21
Hør Mich Vraa fortælle sin slægtshistorie, når han holder foredrag om sin seneste roman ' Vaniljehuset'

“Vaniljehuset” af Mich Vraa handler om en velhavende fabrikants tilbageblik på sin barndoms trange kår, ambitiøse drømme, komplekse kærlighedsliv og hjemsøgende forbindelser han fik under 1. verdenskrig.

Dusinius vokser op som det 12. og yngste barn i Odense med en far som byens skomager ved afslutningen af det 19. århundrede. De barske vilkår i familien tænder hans ambitioner om velstand og anerkendelse i en tidlig alder. Allerede som ung formår han at skabe indbringende forretninger, heriblandt det succesrige handelsfirma Vaniljehuset. I 1929 reflekterer den nu ældre, velhavende og svagelige Dusinius over sin hårde barndom, ungdommens indviklede romancer og de dunkle forbindelser han etablerede under 1. verdenskrig, som stadig plager hans samvittighed. “Vaniljehuset” er inspireret af virkelige personers liv i Odense, og er dragende slægtshistorie om en mands ambitiøse liv med svigt og fejltrin, som har sat sine evige aftryk.

Mich Vraa brød i 2016 igennem som forfatter med romanen HAABET, første bind i en trilogi om Dansk Vestindien. Andet bind, PETERS KÆRLIGHED, udkom året efter, og den sidste bog i trilogien hedder FAITH. Vraa er uddannet journalist og arbejdede i dagspressen indtil han i 1995 blev forfatter og skønlitterær oversætter på fuld tid. Han har givet dansk stemme til en lang række engelske og først og fremmest amerikanske forfattere som Jonathan Franzen, Anthony Doerr, Ernest Hemingway og John Williams.

Kom til et spændende foredrag, hvor Mich Vraa vil fortælle om sit forfatterskab samt sit arbejde med 'Vaniljehuset' og om sin research- og skriveproces. 

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Materialer