Billede af Rune Engstrøm på Caminoen

Foredrag & debat

Foredrag om Caminoen af Rune Engstrøm

28.03.19
Hør og se billeder fra den smukke Camino og hvad det at vandre kan have af betydning for ens liv.

"At vandre er at leve"!

Sådan har det i hvert fald været for forfatteren Rune Engstrøm lige siden, at han begav sig ud på en 850 kilometer lang pilgrimsfærd. På Caminoen i Nordspanien, for otte år siden. Livsrejsen var med til at få Rune ud af tyve års lutter armod som ludoman. Samtidig begyndte han at skrive bøger om blandt andet sine lange vandreture i Spanien, hvor den ultimative form for frihed bliver oplevet på trætte ben og ømme fødder.

Kom og hør om nogle af Runes mange oplevelser som fuldbragt vandringsmand, fra de mange smukke steder på den Iberiske Halvø. Og ikke mindst om alle de søde og spændende mennesker, som han har mødt på sin vej - fra alle hjørner af verdenen.

Et godt eksempel er den lille amerikanske familie, som Rune mødte i den grønne keltiske provins - Galicien. Her fortalte den unge kvinde, at hun og hendes lidt ældre far havde solgt alt deres jordiske gods hjemme i staterne. For sammen med ham og hendes kun otteårige søn at vandre rundt i Europa. Og når jeg spurgte ind til, hvad det hele skulle ende ud i, og hvor de skulle bo henne, så lød det meget enkle svar: "Vi slår os ned, dèr hvor regnbuen den ender"!