Foto af dreng, der spiller computer
Foredrag Gaming & gambling tirsdag d. 24. september i Kulturarkaden

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Gaming & gambling

24.09.19
Center for Ludomani holder foredrag til forældre og pårørende om gaming og særligt de gambling-elementer, der findes i mange computerspil.

Selvom gambling og gaming typisk anskues som to forskellige spiltyper, bliver skillelinjerne mellem gambling og gaming mere og mere udviskede. Gamblingindustrien har nemlig bevæget sig ind på gaming-markedet. Det ses blandt andet ved, at der er en del computerspil, fx World of Warcraft og Counter Strike, der indeholder et penge-aspekt (køb af udstyr, skins osv.). I relation til disse spil er det blandt andet muligt at gamble om sine skins (fx våben eller beklædningsgenstande) på en roulette, eller sælge dem og dermed tjene penge på dem. Det sker ofte på tredjepartssider. Derudover findes der spil, som ligner de traditionelle pengespil, dog uden brug af rigtige penge som indsats fx pokerspil på facebook.

Nye tendenser der bidrager til en sammenblanding af gambling og gaming:

·         Esportsbetting / eOddset: Gamblingindustrien udbyder nu gambling på esport-aktiviteter. Unge, som interesserer sig for gaming på konkurrenceniveau – esport- kan dermed gamble på deres favorit esporthold. Det svarer til at fodboldfans kan oddse, når der er Champions League.

·         Loot Boxes: Er lykkekasser i forskellige computerspil, som bruges på forskellig vis. Nogle måder at bruge loot boxes på, ligner til forveksling gambling - man køber sig adgang, der er et element af tilfældighed og en gevinstchance. Derfor diskuteres det også meget på politisk niveau, da der er uenighed om, hvordan de skal karakteriseres.

Det er væsentligt at være opmærksom på disse tendenser, da en stor gruppe af dem der gamer, er helt unge. Det vil sige, at en fx 13-årig dreng bliver præsenteret for gambling-verdenen, langt inden det er lovligt for den unge at gamble. Det er derfor også væsentligt for forældrene at tale med deres børn om disse gambling-elementer, da en tidlig spilledebut øger risikoen for mistrivsel og afhængighed.