Foredrag & debat

Jeppe Søe - Fake News AFLYST

12.10.17
Jeppe Søe fortæller om demokratiets udfordringer i en verden med Fake News AFLYST

Den 21. november er der kommunalvalg i Danmark. Alle danskere over 18 år har én stemme, som er med til afgøre, hvordan det kommunale landskab skal se ud de næste 4 år. I den forbindelse er Danmarks biblioteker gået sammen om at sætte fokus på, hvad demokrati er for en størrelse.

Vordingborg Bibliotekerne har vi valgt at sætte fokus på emnet på flere planer. Vi henvender os til forskellige vælgere - nuværende samt kommende.

For de unge og voksne har vi et spændende foredrag med journalist, studievært og ivrig samfundsdebattør Jeppe Søe. Som medieekspert har han beskæftiget sig en del med manipulation og kommunikation. Han beskæftiger sig også en del med sociale medier og det er i den sammenhæng, at vi har bedt ham holde foredrag.
Hvordan har det danske demokrati det, når vi bliver bombarderet med nyheder konstant? Nogle af dem er endda Fake News. Hvordan skal den menneskelige hjerne kunne sortere og administrere, hvad der er rigtig og hvad der er forkert? Hvad er politikernes rolle i det? Kan politikere løbe fra valgløfter, sælge ud af deres værdier og springe fra et parti til et andet efter et valg? Foredraget er torsdag d. 12. oktober kl. 19.00 i KulturArkaden.

Samme dag har vi, i samarbejde med lærer Nicolaj Christiansen fra Vordingborg Gymnasium & HF, planlagt en spændende dag for en gruppe samfundsfaglige elever på gymnasiet. Her afholder vi en workshop/paneldebat med deltagelse af Vordingborg Kommunes 2 borgmesterkandidater: borgmester Michael Seiding Larsen(V) og Mikael Smed(S), der kan fortælle om arbejdet som politiker både med flertal og som opposition. De kan fortælle om det nødvendige samarbejde og hvordan man politisk arbejder for at finde løsninger i fællesskab. Vordingborgs kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune, kan fortælle om samarbejdet mellem embedsmænd og politikere set fra embedsværkets synspunkt. Det er her man har ansvaret for gennemførelsen af de politiske beslutninger, der bliver truffet. Desuden deltager en repræsentant fra Sjællandske, der kan fortælle om pressens rolle i demokratiet – og hvad de kan byde ind med?

For de små børn holder vi børnevalg. Det indebærer, at inviterede 1. klasser i kommunen kommer på biblioteket og skal stemme på en fiktiv børnekarakter som fx Spørge-Jørgen som siger: Ja til spørgsmål! Villads fra Valby siger: Ja til slik! Det skal nok blive fornøjeligt. Alle andre børn får mulighed for at stemme frem til d. 17. november på Præstø, Møn og Vordingborg Bibliotek i specielt opstillede stemm

Arrangementet er et led i bibliotekernes demokratikampagne.