Billede af bogforside Uren 2
Karen Schultz holder foredrag om bogen "Uren 2" torsdag d. 30. januar 2020

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
35 Kr
Target
For voksne
Foredrag & debat

Karen Schultz -Uren 2

30.01.20
Mød den lokale forfatter, der fortæller om at være kvinde i hæren og om at føle skam

Karen Schultz er i gang med et omfattende selvbiografisk 5 bindsværk. Den første bog ”Uren” udkom 1. november 2018 og handler om hendes opvækst i Kolding. ”Uren” er et stærkt generationsportræt af kvinder og mænd i midten af det 20. århundrede og handler desuden om stedfaderens grænsesøgende seksuelle adfærd, som kommer til at betyde en del for Karens psykologiske indsigt.

"Uren 2" udkom 1. september 2019 og handler om ungdommen i Sønderborg, Holstebro og ikke mindst København og om uddannelsen til officer på Frederiksberg Slot i 1980'erne. En uddannelse i Hærens kamptropper, hvor kvinder hidtil ikke har haft adgang og hvor skam, tvivl og mørke følger med. Romanen er en historie om at snøre kampstøvlerne, om at danse på de bonede gulve med dametasken fuld af snavset bondejord, og om at lede efter sandhed og kærlighed når man indeni skammer sig, ikke tør elske sig selv og andre. 

Karen Schultz er uddannet cand.psych.aut. og har blandt andet været oberstløjtnant af reserven. Karen Schultz bor til daglig i Svensmarke på Møn og har tidligere boet i en årrække i Vordingborg.