Foto af bogforside af 'Ser du månen, Daniel'

Storegade 55
4780 Stege
Foredrag & debat

Læs bogen - se filmen "Ser du månen, Daniel"

05.09.19
Historien om Daniel Rye, der var gidsel hos slamisk Stat i Syrien i 398 dage

Se den sande historie om den unge freelancefotograf, Daniel Rye, der blev taget til fange af Islamisk Stat i Syrien tilbage i 2014. Filmen instrueres af Niels Arden Oplev og skildrer både Daniels liv i fangenskab samt den kamp, Daniels familie kæmper for at få ham hjem i live. Gennem Daniels historie giver filmen et enestående indblik i, hvordan mennesker overlever tortur, skaber venskaber og bevarer håbet under ekstreme forhold. Den skildrer både, hvordan familien håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem samt de nervepirrende løsesumsforhandlinger mellem den danske gidselforhandler Arthur og Islamisk Stat. Daniel Rye er indtil videre det sidste gidsel, der har forladt fangenskab hos Islamisk Stat i live.

'Ser du månen, Daniel' er den første bog & film i det nye samarbejde mellem Stege Bio og Møn bibliotek. Begge parter håber på, at det vil blive en lige så stor en succes som det mangeårige samarbejde mellem Bio Bernhard og Præstø bibliotek er. Filmen bliver vist i Stege Bio torsdag den 5. september kl. 10.00 - billetter købes ved døren og koster kr. 70,00. Efter filmen vil der være en kort snak om bog kontra film. Hvad var godt? Levede filmen op til forventningerne? Var den tro mod bogen? Hvad har vi taget med derfra?

Lån eller reservér allerede nu bogen på biblioteket. Alle er velkommen!