Bio Bernhard, Præstø
Foredrag & debat

Macbeth: Læs bogen - se filmen

26.02.18
Se filmatiseringen af Leskovs lange novelle "Lady Macbeth", der bygger på Shakespeares drama. Hent novellen på Præstø Bibliotek. Se filmen i Bio Bernhard.

I samarbejdet Læs bogen – se filmen mellem Bio Bernhard og Præstø bibliotek vises filmen Lady Macbeth mandag den 26. februar kl. 10 i biografen i Adelgade.
Der er dog ikke tale om William Shakespeares originale drama fra ca. 1600, men derimod en filmatisering af den russiske forfatter Nikolaj Leskovs lange novelle ”Lady Macbeth fra Mtsensk” skrevet i 1865. Den foregår egentligt i Rusland, men den engelske instruktør William Oldroyd har valgt at lade det historiske drama og den tidløse kvindekamp udspille sig i landlige omgivelser i det nordlige England.
Den unge, smukke og fattige Katherine er blevet lovet væk af sin far i et arrangeret ægteskab til den ældre og ret velhavende Alexander, der snart betragter hende som sin ejendom. Hun er blevet valgt for at sætte en arving I verden og ellers blive pænt inden døre i det store hus med sin bønnebog. Da hendes mand drager afsted på forretningsrejse bliver hun ladt alene tilbage og bliver inden længe tiltrukket af en af arbejderne, Sebastian, og lidenskaberne bryder snart ud i lys lue.
Affæren er ikke til at skjule, da ægtemanden vender hjem og lady Macbeth skyr absolut ingen midler …….
Billetter købes ved indgangen.