Foto af kvinde med tørklæde
Kom i dialog med personer med andre baggrunde end dig selv onsdag d. 11. marts kl. 19 i Kulturarkaden

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Target
For alle
Foredrag & debat

Mød en fordom

11.03.20
Kom i dialog med personer, som direkte eller indirekte har oplevet fordomme og diskrimination

Hvis vi spørger os selv, hvor fordomsfulde vi hver især er, vil svaret for de fleste af os være, at vi ikke er specielt fordomsfulde. For fordomme er forbundet med et negativt billede af verden, vi omgiver os med. Så tør vi indrømme vores fordomme?

Kigger vi os selv ærligt i spejlet og overvejer, hvor fordomsfulde vi i virkeligheden er, når vi nok frem til den erkendelse, at vi rummer flere fordomme, end vi har lyst til. Uanset om vi har lyst til det eller ej, så udsætter vi andre og bliver selv i mere eller mindre grad udsat for fordomme.

Masser af fordomme lever på bedste vis og nu har du mulighed for at gøre noget ved nogle af dem. I løbet af aftenen vil du blive mødt af en række personer, som ofte bliver mødt fordomsfuldt;  vi kalder det "menneskebiblioteket". I stedet for bøger består "menneskebiblioteket" af personer, som du kan låne til personlige samtaler. Du får mulighed for at møde tre forskellige personer og har samtaler i mindre grupper i 30 minutters varighed.

Vi har godt af at få udfordret vores fordomme og det vi går og tror, vi ved om andre. Derfor kan du her i trygge rammer samtale og drøfte åbent og uden fordømmelse om udfordrende og ofte tabubelagte emner. Personerne har direkte eller indirekte oplevet fordomme og diskrimination på grund af deres livsstil, beskæftigelse, sociale status, religiøse overbevisning, seksualitet, etniske oprindelse eller lignende. Alle spørgsmål er velkomne, og de frivillige menneskebøger engagerer sig i at dele deres personlige oplevelser og erfaringer.