foto af niels-bjerre poulsen
Bliv klædt på til det amerikanske valg med Niels Bjerre-Poulsen 20/10 kl. 19 på Vordingborg Bibliotek

75 kr.
For alle
Foredrag & debat

Niels Bjerre-Poulsen - bliv klædt på til det amerikanske valg

20.10.20
Foredrag om amerikansk historie, politik og kultur

Niels Bjerre-Poulsen er historiker med en ph.d.-grad i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara. Han er lektor på Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, og har de sidste 25 år skrevet en lang række bøger og artikler om amerikansk historie, og samfundsforhold i USA. Igennem to årtier har han også hyppigt analyseret og kommenteret amerikansk politik og kultur i de danske medier, ligesom han har været en flittig foredragsholder indenfor amerikansk historie, politik og kultur. Niels blev i 2015 tildelt Syddansk Universitets forskningsformidlingspris for sin formidling af amerikansk politik, og i 2018 blev han af universitetet indstillet til Forskningsministeriets formidlingspris.

Hans bog Vietnamkrigen; En International Historie, 1945-1975(Gyldendal, 2015) fik fremragende anmeldelser, og blandt andet er blevet kaldt ”et moderne hovedværk” (Jyllandsposten), ”en sand tour de force”, ”et mesterligt værk” (Politiken)”, ”et storværk” (Weekendavisen), og ”et lærestykke i, hvordan man bedriver saglig og begavet forskningsformidling til et oplyst publikum” (Kristeligt Dagblad). Bogen blev samme år nomineret til ”Årets Historiebog” og ”Læsernes Bogpris”. Den blev i 2017 tildelt ”Sven Henningsen-prisen” af Selskabet for Samtidshistorisk Forskning. Niels’ to seneste bøger er USA’s Historie (Gyldendal, 2018), med Erling Bjøl, samt USA; Kampen om Magten fra Washington til Trump (Ræson Medier, 2019).

Kom og hør Niels Bjerre-Poulsen fortælle om det amerikanske valg, og om landets historie og kultur, der er med til at påvirke amerikanerne op til det kommende præsidenvalg den 3. november 2020.