""
Jesper Bugge Kold og Mich Vraa fortæller om deres seneste bog 13/9 kl. 19

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
85 kr.
Target
For voksne
Foredrag & debat

'Pigen fra det store hvide skib' historien om Jutlandia

13.09.21
Hør forfatterne fortælle om arbejdet med romanen – og om, hvorfor historien om Jutlandia har alt, hvad der skal til, for at blive en medrivende historisk roman.

23. januar 1951 lægger hospitalsskibet Jutlandia fra kaj i København. Ombord er den unge Molly Dahl, som er en af de toogfyrre sygeplejersker, der er sluppet gennem nåleøjet og blevet antaget til tjeneste på skibet.

Med sig har Molly erfaringer fra operationsgangen på Odense Sygehus, hvor hun på dagen for Danmarks befrielse har taget imod døende og hårdt sårede skudofre. Men befrielsen har også givet Molly tunge, personlige oplevelser med i bagagen.

I Korea har elleveårige Yun mistet bogstavelig talt alt. Mens napalmflammerne æder hendes hjem, hendes familie og den landsby i Nordkorea, hvor hun er vokset op, flygter hun sammen med to andre børn mod syd, ind midt i slagmarkens ragnarok.

Både Molly og Yun lægger deres liv bag sig i håbet om at finde et nyt og bedre i Sydkorea. Men for begges vedkommende bliver rejsen lang og uforudsigelig.

I den sydkoreanske havneby Pusan flettes deres skæbner sammen. Men kan Molly redde Yun? Og hvem skal redde Molly?

Kom til et spændende foredrag, hvor Jesper Bugge Kold og Mich Vraa vil fortælle om sit forfatterskab samt deres arbejde med 'Pigen fra det store hvide skib' og om deres research- og skriveproces. 

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.