som man siger - logo
'Som man siger' et foredrag om det danske talesprog 21/9 kl. 19. Gratis adgang

Foredrag & debat

Som man siger - et foredrag om det danske talesprog

21.09.20
Som man siger - et projekt om talesprog

Nogle benytter rigsdansk, andre dialekt. Nogle taler ghettodansk, andre gammeldansk. Nogle har accent, andre ikke. Nogle bruger bandeord, andre slang og en tredje får sagt meget med få ord.

Vores talte sprog er tæt forbundet med, hvem vi er. Som individ og som fællesskab. Men vores forskellige måder at tale dansk bidrager også til misforståelser, fordomme og kritik.

Projektet SOM MAN SIGER vil få dig til at være glad for at tale, som du taler, og lytte til Danmarks stolte stemmer. Projektet SOM MAN SIGER indsamler og formidler fra 2020 til 2022 mangfoldigheden i dansk talesprog. Det består af tre dele:

• Dette site SOM MAN NU SIGER, hvor du kan bidrage med dine oplevelser med talesproget og lytte til andre stemmer fra hele landet.
  • 30 podcastudsendelser. Sprogforsker Michael Ejstrup vil være den faste stemme, der kyndigt guider dig, når kendte og ukendte stemmer giver deres personlige fortælling fra talesprogets verden.
  • 50 sprogshows med Michael Ejstrup. Han turnerer rundt på biblioteker og højskoler i alle hjørner af Danmarkskortet.

Til efteråret 2020 kan du opleve sprogforsker Michael Ejstrups sprogshow på Vordingborg Bbliotek helt gratis. Deltag i det spændende show og oplev Michael Ejstrup tage dit eget sprog og andres under kærlig behandling.

Arrangementet er gratis - dog anbefales det, at man rekvirerer en billet på vbdetsker.dk eller på biblioteket.

Projektet er støttet af Nodeafonden.