Maleri af Morten Brohammer
Udstilling af Philip Louis Glazer og Morten Brohammer i Kulturarkaden d. 20. maj - 19. juni

Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Target
For alle
Udstilling

Portal: udstilling af Philip Louis Glazer og Morten Brohammer

20.05.22 - 19.06.22
Traditionelle malere med analoge og digitale malerigreb

Philip Louis Glazer (f. 1983, uddannet ved Edinburgh College of Art) - udforsker og eksperimenterer med, hvordan digital teknologi kan bruges indenfor maleriet. 

Morten Brohammer (f. 1972, uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi) - bruger tegninger og collage til at finde nye sammenstillinger af maleriske elementer.

Begge ser sig selv som traditionelle malere, idet de interesserer sig for de klassiske billedlige elementer, men samtidig prøver de at få både analoge og digitale maleri-greb til at co-eksistere i et dynamisk samspil. De kalder udstillingen for ”Portal”, fordi begrebet besidder en digital såvel som en analog dimension. En portal kan både være en indgang til et konkret rum og en indgang til den virtuelle verden. De synes begge, at disse æstetiske kontraster er interessante at arbejde med.

Digitale manifestationer bliver ofte associeret med en vis form for “umenneskelig” kølighed. I vores optik besidder de alligevel ofte en eller anden slags udefinerbar stoflighed og derigennem en unik sanselighed. Computerskærmens ofte krasse farver tiltaler også hver vores indre ”kolorist”. 

Kontrasten til det digitale udtryk er det ubrudte og kontinuerlige signal i form af materiale der har været gennem hænder og taget form gennem fysisk bearbejdning.

Spontanitet, fejl og tilfældigheder sætter deres præg og kan tilføre det færdige resultat noget uforudsigeligt og levende. 

Dette mix – eller denne blanding af maleri, tegning og collage, udtryk og teknikker ser Glazer og Brohammer som et positivt aspekt.  

For deres vedkommende handler det om at hylde en tilstedeværelse af kontraster og fri færden mellem muligvis modsatrettede tendenser, der ikke er forankret i en negativ ladning af forskelle.  

Kunstforeningen Vordingborg afholder fernisering fredag den 20. maj kl. 16.