Foto af Troels Kløvedal
Udstilling med Troels Kløvedal

Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Udstilling

Troels Kløvedal udstilling

01.07.19 - 31.07.19
Troels Kløvedal har i mange år været en interessant personlighed. Nu kan du læse mere om hans liv i udstillingen om den jordomrejsende sejler.

I juli måned kan man blive klogere på Troels Kløvedals liv og forfatterskab, når Møn bibliotek udstiller plancher om den store dansker. Udstillingen stiller skarpt på livets store spørgsmål om kærlighed, frihed og fællesskab, om at møde fremmede med nysgerrighed og tillid, at elske naturen og vogte sig for dens kræfter - og at blive ved med at gøre sig dygtigere og klogere på verden. Udstillingen er udviklet af Naturhistorisk Museum i Aarhus og M/S Museet for Søfart i Helsingør, og den er blevet mulig for biblioteket at låne med støtte fra Nordea-fonden.

Troels Kløvedals mange rejser med Nordkaperen og de mange bøger og dokumentarudsendelser, som han producerede gennem et langt liv, har været en fast bestanddel af mange danskeres drømme om at rejse ud og møde verden. Hans første bog ”Kærligheden, kildevandet… og det blå ocean” var den første bog på dansk i genren, og Troels Kløvedals rejseberetninger var også for mange et første visuelt møde med fjerne lande – både gennem bøgerne men ikke mindst gennem hans TV-udsendelser. Især bøgernes kombination af livsrefleksioner og eventyrlyst betød, at de inspirerede mange danskere til at udforske verden – men indbød også til refleksioner over, hvad det gode liv er for netop dem selv. For mange danskere var en ny bog af Troels Kløvedal noget, som man absolut måtte læse.

I de seneste år blev Troels Kløvedal svækket af sygdommen ALS, men hans fortællekraft og livsvisdom i både de tidlige og sene bøger er usvækket. Troels Kløvedal døde d. 23. december 2018.

Derudover kan man i øjeblikket på Naturhistorisk Museum i Aarhus opleve den fulde udstilling ”Frihedens Værksted” om Troels Kløvedals liv og rejser med Nordkaperen – og også se et stort udvalg af hans personlige genstande, der aldrig har været udstillet før. Udstillingen er støttet af Nordea-fonden og lukker den 8. september 2019 på Naturhistorisk Museum i Aarhus. Derefter kan den opleves på M/S Museet for Søfart fra den 6. oktober 2019.