""
Udstilling med Anna og Tora Törnquist 22. september til 18. oktober i Kulturarkaden

Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Target
For alle
Udstilling

Udstilling: Anna og Tora Törnquist

22.09.23 - 18.10.23
Svenske Anna og Tora Törnquist - mor og datter - udstiller akvareller

Anna Törnquist er uddannet arkitekt. Annas kunstneriske aktivitet startede som en hobby i 1999. Siden da er denne side af hendes virke vokset kontinuerligt med udstillinger i ind - og udland. I dag er Anna en af de mest anerkendte nordiske kunstnere. Desuden er Anna en efterspurgt kursusholder og formidler af akvarellens muligheder. I de senere år har hun ladet akvarellen møde nye veje i akvarelcollage og blandteknik med akryl og tempera. Størrelsesmæssigt breder Anna sig over hele skalaen fra de mindste formater til de næsten vægstore værker på de største akvarelpapir, der er til at opdrive.

Hendes motivverden er også varieret: landskaber, storbybilleder, gamle damer og fugle, men efterhånden i mere abstrakte former og også nonfigurative billeder er begyndt at dukke op. I lang tid har Anna haft klimakrisen i fokus. Spændende hvad den kommende udstilling byder på.

Tora Törnquist er født i 1991 og uddannet jurist. Hun har malet hele sit liv. Først og fremmest akvarel og akvarelcollage, men i de senere år også tempera og blandteknik. Hendes billeder er ofte mere eller mindre abstrakte tolkninger af dyr, bjerge og myrer. Inspiration henter Tora fra naturen på Österlen ved Simrishamn, hvor hun bor. Men også fra det storslåede skotske højland, hvor hun bruger meget tid med sin mand, der kommer fra Skotland.

Fernisering den 22. september kl. 15 i Kulturarkaden

Kunstforeningen inviterer på café, og de to kunstnere vil her fortælle om deres kunst.