Foto af Melaniy Rosengard
Melaniy Rosengard udstiller på Møn Bibliotek 29/2-31/3

Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Udstilling

Udstilling: Melaniy Rosengard

29.02.20 - 31.03.20
Maleriudstilling af Melaniy Rosengard, som er autodidakt og bor på Møn.

“Jeg elsker farver. Farver skaber liv og glæde. Jeg bliver glad når jeg maler og jeg ønsker at andre skal blive glade og berørte når de kikker på mine malerier. Jeg kan godt lide det enkle, minimalismen i billedet. Billederne taler til mig og med visse kan der gå flere måneder inden jeg “får lov” at gøre dem færdige, som om jeg behøver at mestre en ny teknik eller få en ny ide, inden de kan blive færdiggjorde.” Sådan beskriver Melaniy Rosengard det, når hun bliver spurgt, hvad kunsten betyder for hende. 

Melaniy Rosengard er autodidakt og kunsten finder plads sidst i køen efter job, børn og husdyr. Men hun beskriver kunsten som det, der løfter hendes dag og giver det lille extra til den ellers halvtrivielle hverdag. Melaniy flyttede fra Sverige til Møn i sommeren 2017, da hun havde en drøm om et liv på landet som selvforsørgende i en nedlagt landejendom, men livet gik en anden vej. Trods det, har hun nu fået skabt sig et stort ataljer i sit lille byhus i Lendemark. Da hun flyttede til Møn blev hun inspireret af naturen og red med på kunstner-strømmen som findes på øen. Siden da har hun malet over 80 malerier i forskellige størrelser, som hænger mange steder på øen. De fleste af dem er landskabsmalerier; en del af Møns klint, hvor hun også skabte Møns kunstkalender i 2019. Melaniy maler mest med akryl, men er også vild med processen og effekterne man kan lave, når man arbejder med oliefarve, specielt ved portrætter. Hun maler ofte sammen med sine døtre og de har lavet mange voksmalerier sammen, som er mulige at købe som postkort. Derudover er nogle af hendes større billeder af Møns klint også trykt som postkort og magneter. 

Melaniy har sin egen hjemmeside www.rosengard-art.dk, hvor de fleste af hendes billeder findes, da de som hænger på biblioteket, kun er en lille del af hendes værker.