""
Pernille Kløvedal Helweg udstiller i KulturArkaden

Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Target
For alle
Udstilling

Udstilling: Pernille Kløvedal Helweg

01.10.21 - 05.11.21
Oplev udstillingen 'Spor' i KulturArkaden.

I sin såkaldte ”Feltgrafik” har Pernille Kløvedal Helweg gennem nogle år eksperimenteret med at opfange dyrs bevægelser, så de fremstår som grafiske afbildninger for eftertiden. Idet hun citerer sin ven , forfatteren Arthur Krasilnikoff: ”…Det er jo ikke aftrykket, der er det vigtige. Det er den levende bevægelse, der for mig skaber den utrolige oplevelse af at have grebet noget, som ikke længere er til stede. Denne dobbelthed, bevægelsen hen over pladen – bevægelsen fanget i trykket, er for mig det mest magiske”.

Den plade, der her omtales, er kobberpladen, som Pernille i præpareret stand anvender i sin grafiske produktion. Dyrene er oftest store,- i visse tilfælde overlevelsestruede. Trykket fra udstillingsplakaten til denne udstilling hidrører fra en isbjørn.

Hvis man besidder en smartphone, vil det være en god idé at medbringe den på udstillingen. Pernille har foreviget sine arbejdsprocesser på film,- og de kan afspilles ud fra de links, der fremgår på stedet – Fx henvises der til film af filmskaberen Ole Roos.

At spor – herunder dyrespor – kan opleves som arketypiske tegn, vil du kunne høre mere om, når Pernille Kløvedal Helweg besøger os på Vordingborg Bibliotek.

Fernisering af udstillingen foregår fredag den 1. oktober kl. 16.00 på 1. salen i KulturArkaden. Kunstner Pernille Kløvedal Helweg deltager selv ved ferniseringen for at forestå præsentationen af sin udstilling ”Spor”. Kunstforeningen Vordingborg har sammen med  kunstneren kurateret udstillingen, der vil kunne opleves  frem til 5. november 2021.