""
Simon Jørgen Simonsen udstiller i KulturArkaden 14. januar til 17. februar

Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Target
For alle
Udstilling

Udstilling: Simon Jørgen Simonsen

14.01.22 - 17.02.22
Det poetiske farvesprog. Simon Jørgen Simonsen udstiller i KulturArkaden

Farver anvendes på mange forskellige måder. Farver i maleriet har været brugt til at afbilde natur, dyr, mennesker, ting og steder.Ved modernismens fremkomst fik farverne en ny renæssance. Frans Marc maler blå heste... Simon Jørgen Simonsen tager os med i det poetiske farvesprog. Vi kan se på farver uden at være figurativ.  Hos Simon har mere end 50 års praktisk, kunstnerisk, teoretisk og teknisk arbejde også ført til den erkendelse, at farver både er et musikalsk og et sprogligt udtryksmiddel. Klang, klangfarve, harmoni, disharmoni, tempo, rytmisk bevægelse puls og meget mere kan udtrykkes med farver. 

Simon Jørgen Simonsen er født i 1944 i København og har studeret på Kunstakademiet i København fra 1965 til 1972, dels på arkitektskolen og dels på malerskolen. I årene mellem 1982 og 1994 afholdte han en række kurser med det overordnede tema: Farven som kunstnerisk udtryksmiddel.  Simon har været aktiv udøvende kunstner i alle årene med udstillinger i ind- og udland. “Fra eventyr kender vi skattekisten med ædelsten i strålende farver, der rører vores sjæl. Det er som om der er et sted i sjælen, som består af en rig farveverden. Normalt registrerer vi det ikke…” skriver han i sit skrift DET POETISKE FARVESPROG.

På grund at Corona-restriktioner afholdes den sædvanlige fernisering ikke. Der satses i stedet på en såkaldt ”Finissage” med kunstneren hen mod slutningen af udstillingsperioden. 

Arrangeres i samarbejde med Kunstforeningen Vordingborg.