Logo for Historiens Verden

Historiens Verden

Adgang
Adgang hjemmefra og på biblioteket
HistoriensVerden.dk er en dansksproget historieportal, som er bygget op af en række tekster, der gennemgår de forskellige verdenshistoriske epoker. Udover de grundlæggende historietekster, suppleres epokerne med biografier, leksikonartikler og kilder samt et stort billedkartotek.

Med Historiens Verden får man et historisk og kronologisk overblik, indsigt og forståelse, fordybelse, fleksibilitet, integration og tværfaglighed. På kronologisk vis fremstiller Historiens Verden, hvordan menneskeheden har udviklet sig gennem historien lige fra de gamle mesopotamiske flodkulturer til demokratiet i Athen, til det mægtige Romerrige og videre igennem middelalderen og op til vor tid. På nuværende tidspunkt er den kronologiske afgrænsning op til år 2000.

Tekstmaterialet forklarer de verdenshistoriske sammenhænge og de omstændigheder, der har påvirket historien. Materialet sikrer, at brugeren altid får muligheden for at danne sig et overblik, før man dykker dybere ned i en specifik periode.

Historisk Tema og Rundt i Historien

HistoriensVerden.dk omfatter andre formidlingsportaler, som findes via fanen "Historisk tema". Opbygningen i de historiske temaer er magen til opbygningen på HistoriensVerden.dk, men indholdet er på et højere niveau. Brugeren kan oprette sin egen profil og kan derved bl.a. lave noter og gemme tekster.

Under historiensVerden.dk findes også sitet "Rundt i historien" (http://www.rundtihistorien.dk/forside/)  som henvender sig til børn i folkeskolens yngste klasser. Sitet er delt op i temaer med fokus på historie, konger, statsmænd, almindelige menneskers dagligliv, guder, gudinder, myter og sagn. Emnerne er kronologisk opstillet, men bliver behandlet tematisk.