Foto af comics plus banner
Lån digitale tegneserier hos Vordingborg bibliotekerne

Adgang til tusindvis af tegneserier

09.08.19
Vidste du, at Vordingborg Bibliotekerne tilbyder Marvel-tegneserier digitalt?

Siden den første film i Marvel-rækken ”Iron Man” udkom i 2008, har danskerne fået øjnene op for, hvor stort Marvel universet egentlig er. Til dags dato er der udkommet over 20 biograffilm, et hav af tv-serier samt både nye- og gamle genudgivelser af de populære tegneserier. Som låner på Vordingborg Bibliotekerne kan man via to digitale tegneserielicenser få adgang til dette forunderlige univers. Via RB Digital Comics kan man læse adskillige tegneserier og heriblandt 188 forskellige titler i Marvel-serien. Læs blandt andet om The Amazing Spiderman, Ms. Marvel, Avengers, X-Men, Jessica Jones, Deadpool og Captain America.

Comics Plus er den anden af de to digitale tegneserielicenser, som biblioteket tilbyder borgerne i kommunen. Her får man adgang til tusinder af både digitale graphic novels samt tegneserier. Man kan læse om action, Sci-Fi, manga, steam punk, superhelte og film/tv-favoritter. Basen indeholder over 19.000 tegneserier fra mere end 90 globale forlag. Af andre populære titler på Comics Plus kan nævnes Lego Ninjago, Star Trek, My Little Pony og Garfield. I Comics Plus findes der tegneserier til børn fra helt ned til 5-års alderen samt til unge og voksne. Man skal være opmærksom på, at begge tegneserielicenser er på engelsk.

At det bliver muligt at låne flere og flere materialer digitalt via bibliotekerne, viser tallene tydeligt. Fra 2014 til 2017 har der været en stigning på mere end 325% i bibliotekernes udbud af digitale materialer på landsplan og Vordingborg Bibliotekerne køber i dag 1/3 af vores materialer i digital form. Idet borgerne i Vordingborg i vid udstrækning har taget de digitale tilbud til sig, håber vi også på, at borgerne vil være med til at løfte brugen af de to tegneserielicenser, RB Digital Comics og Comics Plus.

Det er nemt at låne tegneserier med på ferien. Der er ubegrænset brug af begge tjenester for Vordingborg Bibliotekernes lånere. Brugen af de to digitale licenser kræver dog, at man er bosat i kommunen og man logger ind med sit bibliotekslogin. Adgang til begge licenser findes på Vordingborg Bibliotekernes hjemmeside her: https://www.vordingborgbibliotekerne.dk/e-materialer/180