Foto af bogskat med grøn spire
Kender du vores netmedier?

Er du lærer i udskolingen eller på en ungdomsuddannelse – så læs med her

23.08.19
I efteråret sætter Vordingborg Bibliotekerne fokus på nogle af de mange online baser, der tilbydes borgerne i kommunen. Heriblandt er der flere, der er egnet til opgaveskrivning – særligt til de ældste i folkeskolen og til videre uddannelsesforløb.

Man vil have mulighed for at finde dokumenteret viden indenfor ethvert emne. Har du fx brug for historieundervisning kan vi tilbyde Historie.dk, Student Resources in Context, Ebsco eller Faktalink, som rummer artikler for mellemtrin og udskoling.

Historiensverden.dk er en base, som tilbyder et overblik over verdenshistorien og hvor du kan gå i dybden med dit emne. Her er information om oldtiden og helt frem til i dag, skrevet (lavet) af fagfolk.

Student Resources in Context er en base, der samler forskellige materialetyper. Her kan du finde avis- og tidsskriftartikler, men du kan også finde podcast, videoklip, lydklip og primære kilder. Basen er amerikansk og derfor også meget oplagt at bruge, når det handler om amerikansk samfund, litteratur, historie, store personligheder m.m.

Ebsco er ligeledes en amerikansk base, hvor det også er muligt at finde forskellige materialetyper indenfor mange forskellige emner – Ebsco udmærker sig dog ved at have et stort indhold af naturvidenskabelige emner.

Faktalink er en dansk samling af artikler, der altid kan anbefales som et rigtig godt udgangspunkt for opgaveskrivning og baggrundsinformation. Artiklerne er på ca. 20 A4 sider, her er altid en masse baggrundskilder og links til videre litteratur. Emnerne dækker bredt fra politik til mode – katastrofer til kunst.

Dette er blot et lille udpluk af de mange baser som vi tilbyder til lærere, undervisere, elever og studerende – har du lyst til at vide mere, og evt. få en præsentation i din klasse, så kontakt bibliotekar Mette Storm på tlf. 55 36 38 00 – først til mølle.

Se meget mere her: www.vbnetmedier.dk