""
Historiens Verden - et godt værktøj til studerende

Ugens tip: HistoriensVerden.dk

25.09.21
HistoriensVerden.dk er en dansksproget historieportal, som rummer et hav af tekster, der gennemgår verdenshistorien. Portalen er for dig, der er vild med historie eller måske skal skrive en skoleopgave.

HistoriensVerden.dk indeholder flere læseniveauer og henvender sig derfor både til folkeskolens mellemtrin og ældste klasser samt til studerende på STX, HF og VUC. Under historiensVerden.dk findes desuden sitet: ”Rundt i historien”, som er for folkeskolens yngste klasser. 

Udover de grundlæggende historietekster er tidsperioderne krydret med biografier, leksikonartikler og kilder samt et stort billedkartotek. Teksterne forklarer sammenhængende i verdenshistorien – og går i dybden med de omstændigheder, der har påvirket historien. Teksterne er opbygget sådan, at du altid kan danne dig et overblik, inden du dykker dybere ned i en særlig periode.

HistoriensVerden.dk indeholder også andre portaler, som kan findes under fanen ”Historisk tema”. Her har du mulighed for at oprette dit eget login, så du kan gemme dine egne noter og holde styr på dine læste tekster.

Dyk ned i HistoriensVerden.dk og fordyb dig i oldtiden, grækernes verden, den amerikanske borgerkrig, den franske revolution, den nordiske mytologi eller hvad du har lyst til at blive klogere på. 

Gik du glip af sidste uges tip, kan du læse det her Det kongelige biblioteks digitale samlinger