""
Kim Fupz Aakeson

Forfatterstafetten: Kim Fupz Aakeson

05.07.22
Kim Fupz Aakeson: Fængslet er det hårdeste, jeg har skrevet om

Kim Fupz Aakeson er efterhånden blevet en mindre berømthed i Danmark. Han har leveret manuskripter til en række af nyere dansk films største succeser, heriblandt ”Den Eneste Ene”, ”Okay” og ”Prag”, mens han som forfatter har opnået stor succes med sine børnebøger, heriblandt billedbøgerne om Vitello. Et hurtigt syn på Fupz Aakesons imponerende bibliografi afslører, at han ikke blot er en af Danmarks mest produktive forfattere, men også dækker stort set samtlige genrer: han har gennem de seneste 30 år udgivet bl.a. romaner, novellesamlinger, tegneserier, skuespil og genrekrydsende bøger.

Kim Fupz Aakeson beskriver velkendte følelser som tvivl, misundelse og mindreværd med fornem nuancerigdom. Hans fortællinger befinder sig ekvilibristisk på den berømte grænse mellem det komiske og det tragiske i beskrivelser af personer, som aldrig rigtig får det, de ønsker og kommunikation, som aldrig rigtig går som planlagt. Kim Fupz Aakeson debuterede med sin første roman for voksne, ”Min Laslo”, i 1993 og har siden udgivet flere titler til voksne.

I romanen “ Fangeleg” kommer vi meget tæt på den barske virkelighed i et dansk fængsel. Handlingen og sproget er så realistisk, at det næsten er skræmmende. Gradvist bliver læserne klar over, at også fængselsbetjente er ufrie.

Mød Kim Fupz Aakeson i en åbenhjertig samtale med Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg. 

 

Materialer