""
Sissel-Jo Gazan

Forfatterstafetten: Sissel-Jo Gazan

01.08.22
Vi drømmer om mirakelmedicin

Sissel-Jo Gazan kredser i sit forfatterskab om det sære menneskeliv og vores møder med hinanden. Værkerne fra det tidlige forfatterskab udfolder sig løsrevet fra tid og sted, mens en samtidig realisme gør sig gældende i de nyeste udgivelser: biologikrimierne “Dinosaurens fjer”, “Svalens graf” og ”Uglens øje” om fortidsøgler, medicinalindustri og kærlighed, samt ”Blækhat” om 1980’ernes politiske miljøer, streetart og familiehemmeligheder.

”Søren Marhauge startede jo som en karakter dengang, jeg selv var enlig mor og havde et ulykkeligt brud bag mig. Og så tænkte jeg, at hvis ikke man kan møde ham ude i virkeligheden, ham den perfekte mand … så vil jeg prøve at skrive den perfekte mand – ham, jeg gerne vil møde i virkeligheden.”

Sådan indleder Sissel-Jo Gazan interviewet med Forfatterweb, hvor hun fortæller om sin helt nye bog ”Uglens øje”.

I bogen er en mirakelmedicin mod depression omdrejningspunktet for en hæsblæsende handling, samtidig med at vi får indblik i sommerfuglenes fascinerende verden. Vi får også et gensyn med flere medlemmer af persongalleriet fra de to tidligere succesromaner, ”Dinosaurens fjer” og ”Svalens graf” – blandt dem politimanden Søren Marhauge og forskerne Anna Bella og Marie Skov. 

I “Uglens øje” sætter forfatteren spørgsmålstegn ved vores tro på, at en pille kan fikse alt. Se hele interviewet med Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg her: 

Materialer