""
Fløjtende ligegyldige bekymringer af Marianne Christensen

Ugens anmelder: Else-Marie Langballe Sørensen

13.03.21
"Fløjtende ligegyldige bekymringer" - en digtsamling af Marianne Christensen

Jeg er til daglig lærer på Gåsetårnskolen, primært i fysik og matematik, men selv om jeg elsker talsystemer og det periodiske system, har jeg også altid været vild med rim, ordspil og bøger. Jeg elsker at læse - hvad enten det er politiske dagsordener, faglitteratur eller skønlitteratur. Når tiden tillader det, mødes jeg med min læseklub, en flok dejlige mennesker, for at vi kan tale om en bog, som alle har læst, og for at vi kan inspirere hinanden til at læse nye bøger.

Den 9. november 2019 havde jeg den store ære at åbne VordingBOGmessen på Kulturarkaden i Vordingborg. Jeg var meget benovet over, at en en lille kommune som vores kunne have sin egen bogmesse. Vi har langt flere lokale forfattere, end jeg på det tidspunkt var klar over. En bred vifte af forfattere til alt fra krimier, digte og erindringer til bøger om historie, mad og mindfulness.

Jeg har valgt at anmelde en af de bøger, jeg købte på VordingBOGmessen. Nemlig digtsamlingen “Fløjtende ligegyldige bekymringer” af vores store historiefortæller Marianne Christensen. “Fløjtende ligegyldige bekymringer” består af 52 meget forskellige digte, der dog har det til fælles, at de handler om de ting, vi som mennesker bekymrer os over. Marianne Christensen har indsamlet historier fra livet og mennesker omkring hende og omdannet disse til digte, der giver stof til eftertanke.

Bekymringer om børnene og alderdommen, om livet og døden, om krig og kærlighed, om at være sig selv og god nok, om at spilde tiden eller ikke have tid nok.

Forordet starter med disse ord “Der findes ikke den ting, man ikke kan bekymre sig om, bruge energi på og blive optaget af.” Det kan de fleste nok nikke genkendende til. Det at tage sorgerne på forskud og somme tider bekymre sig ved tanken om, at noget alvorligt kan ske. Ofte bliver det ikke virkelighed og meget god energi er ødslet væk. Digtene har det hele. Skønne ordspil, vidunderlige rim og sjove finurligheder om alt det vi bekymrer os om. Skiftevis nikker man med alvor genkendende til digtenes tema og ryster smilende på hovedet af pudsige rim og afslutninger, der leder tankerne hen på gruk af Storm P.

Jeg kan varmt anbefale “Fløjtende ligegyldige bekymringer”. Hold en pause fra dine egne bekymringer og forkæl dig selv.

Else-Marie Langballe Sørensen sidder i Vordingborgs Kommunalbestyrelse for SF og er 1. Viceborgmester

Læs sidste uges anmeldelse af Nullo Facchini

Materialer