""
Kvinde kend din historie

Ugens anmelder er Birgitte Mølgård

28.09.22
Man kan blive både forarget og begejstret, når man læser om de fantastiske kvinder

Birgitte anmelder ’Kvinde kend din historie’ af Gry Jexen.

Portrætter af 50 kvinder, der har levet i Danmark de seneste 500 år. 50 kvinder der på deres egen måde – eller bare ved at være kvinde - har gjort sig bemærket indenfor livstemaerne: Uddannelse, arbejde, ægteskab & parforhold, seksualitet & køn, at få børn, magt & politik, økonomi & iværksætteri, sport samt kunst & litteratur. Alle er temaer, som går igen i vores liv i dag.

Bogen er til alle, der ønsker at vide mere om kvinder i danmarkshistorien og måske blive klogere på sig selv.  Man kan blive både forarget og begejstret, når man læser om de fantastiske kvinder, som Gry Jexen portrætterer i bogen. Kvinderne, hvis livshistorie, man hører om i bogen, er både kendte og ukendte. De ukendte er med, da deres liv afspejler deres samtid. Fx har Gry Jexen sin mormor med i bogen, da hun repræsenterer et typisk kvindeliv i 1950’erne og 60’erne.

Blandt kvinderne er Sophie Brahe (1556-1643), der var den første danske kvindelige forsker og Nina Bang (1866-1928), der blev verdens første kvindelige minister i en parlamentarisk valgt regering. Du vil også finde Emilie Sannom (1886-1931), der var Danmarks første stuntkvinde og Kirsten Auken (1913-1968), der sørgede for at få indført obligatorisk seksualundervisning i folkeskolen.

En inspirerende bog om mange af de kvinder, der har gået forrest i kampen for at blive accepteret i en mandsdomineret verden og gjort det lettere for alle os kvinder i dag.

Birgitte er bibliotekar på Vordingborg Bibliotekerne og med i både Team Aktiviteter samt Team It. Du vil ofte møde hende på biblioteket på Møn eller i Vordingborg.

Gik du glip af sidste uges anmeldelse, kan du læse den her.

 

Materialer