""

Ugens anmelder er Heidi H. Sørensen

22.03.23
Anmeldelse af 'Grumlingen' af Benji Davies, oversat og gendigtet af Marianne Iben Hansen

”Det rør’ sig i rummet
  et hvisende sus
  når Grumlingen lister sig
  gennem dit hus!”

Pigen Emma bor i en stor by, der til forveksling ligner 1800-tallets tågede, dystre London. En dag på torvet hører hun en lirekassemand med en lille abe spille en sær melodi om Grumlingen og straks er stemningen sat – det er uhyggeligt og Emma bliver lidt bange. Da hun går i seng, pusler det skræmmende under hendes seng og straks spreder denne puslen sig til hele byen. Flere forskellige ting forsvinder fra byens mennesker i løbet af natten. En lampe, en snor, en gammel dåse kiks og politimester Bobs vasketøj. Byens beboere undrer sig, hvad er det som der kryber og lister i rundt i ly af natten? 

For hvad er denne Grumling?

Det finder man kun langsomt ud af igennem denne lille gyser af en børnebog - der heldigvis ender godt. Det er en spændende og sød historie om at tingene ikke nødvendigvis er, som de ser ud til at være.

Den er skrevet på rim og er en fornøjelse af læse op. Illustrationerne er meget stemningsfulde med mørke silhuetter, brostensbelagte gader og rygende skorstene. Der er mange ting at kigge på og tale om og skaber en hyggeligt uhyggelig læsestund.

Den er velegnet til højtlæsning fra ca. 4 år.

Heidi H. Sørensen er en af vores flittige lånere, som også er stor læsehest, cand.mag. og mor til Johannes på 5 og Ludvig på 3.

Gik du glip af sidste uges anmeldelse, kan du læse den her

Materialer