Ugens anmelder er Jette Mehlsen

05.06.24
"Mand og barn" af Puk Qvortrup:

Vibe er alene med sin 4-årige datter Lærke. Vibe har været kæreste med Adam i få måneder, da han inviterer Vibe og Lærke på charterferie i ”Resort Magic Life” i Egypten – all inclusive!

Vibe og Adam er smask forelskede, og Vibe er så småt begyndt at drømme om Adam som far for Lærke. Nu skal de i Egypten prøve at være en familie. Men det er ikke altid let, når man er vant til noget andet.

Virkeligheden er bare uendelig meget mere kompliceret end drømmen. 

Bogen er delt op i 2 fortællinger: én, der fortæller Vibes og Lærkes historie fra Vibe bliver gravid og én, der fortæller om ferien i ”Resort Magic Life”. 

Det er en virkelig fin roman om at finde sig selv, hinanden og kærligheden. 

Sproget er enkelt og alligevel enormt virkningsfuldt.

Der er nogle utroligt skarpe iagttagelser af det at være enlig mor: afhængigheden af forældrene, tabet af nærheden med veninderne og manglen på voksen tosomhed.

Der er så mange interessante, sjove og genkendelige iagttagelser af det at være ung mor med et lille barn, og de krav og forventninger, som man stiller til sig selv.

Der er en underspillet sarkasme og selvironi gennem hele bogen og der er flere steder, hvor man som læser sidder og smågriner!

Forfatteren er født i 1986, og hun er uddannet journalist. Dette er hendes 2. roman. Hun debuterede med den meget rørende selvbiografiske roman ”Ind i en stjerne”. Den handler om forfatterens følelser, da hendes mand pludselig dør, mens hun var højgravid med deres andet barn.

Jette er bibliotekar og er helt skarp på bl.a. nyere dansk litteratur, så spørg endelig, hun er oftest at finde på Vordingborg Bibliotek

Fik du ikke læst Pernilles anmeldelse i sidste uge, så kan du finde den HER

Og har du, efter at have læste Jettes anmeldelse, selv fået lyst til at inspirere andre, så skriv til bibliotekerne@vordingborg.dk

Materialer