""
Den fortabte mand af Jane Harper

Ugens anmelder er Jette Mehlsen

17.08.22
En arkæologisk thriller

”Den fortabte mand” af Jane Harper er en slags arkæologisk thriller, der langsomt afdækker lag på lag af en grum familietragedie.

Vi befinder os i den australske outback – langt væk fra alt. Det er et smukt og nådesløst landskab. Der er flere hundrede kilometer mellem naboerne og her er ulideligt varmt. Her kører man aldrig alene afsted i en bil, uden at have masser af forråd og afkølet vand med sig. Her står indbyggerne i kø, når flyvende læger lander, og hudkræftspecialisterne går i gang med at tage biopsier og fjerne hudkræft! 

Herude forsøger 3 brødre at klare sig ved at opdrætte slagtekvæg. Det går ikke rigtig godt, og helt galt går det, da den mellemste bror findes død ude i midten af ingenting.

Forlaget sælger bogen som en spændingsroman, men den er meget mere end det. Det er en meget velskrevet roman om familierelationer, magtforhold, ensomhed og ødemarkskuller! Man mærker virkelig den australske hede, solen brænder gennem siderne og den tørre jord sætter sig i øjnene, mens man læser!

Jane Harper er født i England i 1980, men flyttede som 8-årig med sine forældre til Australien. Hun har skrevet en række krimier og spændingsbøger. Det australske samfund og landskab danner ofte rammen om hendes romaner. Hun har modtaget en række priser for sit forfatterskab.

Jette Mehlsen er bibliotekar ved Vordingborg Bibliotekerne.

Gik du glip af sidste uges anmeldelse, kan du læse den her

 

Materialer