""
Louise anmelder 'Dyr vi elsker at hade'

Ugens anmelder er Louise Fuglsang Holmquist

06.07.22
Dyr vi elsker at hade er en del af Sommerbogen

Louise anmelder ’Dyr, vi elsker at hade’ skrevet af Vicky Knudsen.

Biolog og naturformidler Vicky Knudsen fortæller om de klamme, skræmmende og helt igennem fantastiske dyr, som vi mennesker måske er knap så begejstrede for, men som alligevel kan være både nyttige og fascinerende.

De mest nuttede øjne
Vidste du, at en spring-edderkop har de mest uimodståelige øjne? Hvis du bukker dig ned og kigger dybt i dens nuttede øjne, kommer du måske ligefrem til at holde af det lille kræ. I Danmark findes der over 500 edderkoppearter, og edderkopperne er nærmest uundværlige i naturen, fordi de spiser andre insekter, mens de selv er føde for et utal af andre dyr og fugle. Udover edderkoppen er der dyr som igler, måger, myg og dræbersnegle på listen over forhadte dyr i naturen.

Vicky Knudsen har skrevet en flot og lærerig bog om 30 knap så populære dyrearter i den danske natur. Bogen indeholder masser af sjove facts og forslag til aktiviteter samt en liste, så du selv kan gå på jagt efter de klamme, irriterende og fascinerende dyr.  Bogen er god til højtlæsning fra 6-9 år og til selvlæsning fra omkring 10-13 år, og den er flot illustreret med tydelige farvefotos af de forhadte dyr.  

Vær med i Sommerbogen
Kunne du tænke dig dit helt eget eksemplar af ’Dyr, vi elsker at hade’, så deltag i bibliotekets læsekonkurrence Sommerbogen og få en flot boggave, når du afleverer dit udfordringsark. Læs mere om Sommerbogen her: https://www.vordingborgbibliotekerne.dk/nyheder/kort-nyt/sommerbogen-2022.

Vicky Knudsen har skrevet flere bøger om natur og dyreliv, og f.eks. kan bogen ’Vickys vilde verden’ læses som e-bog på eReolen GO: 

https://ereolengo.dk/ting/object/870970-basis%3A48961223

Louise Fuglsang Holmquist er bibliotekar ved Vordingborg Bibliotekerne.

Gik du glip af sidste uges anmeldelse, kan du læse den her.

Materialer