""
Spændingsfyldt fantasytrilogi for voksne

Ugens anmelder er Merete Stockfleth

05.10.22
Historikeren og heksen Diana hvirvles ind i en verden fuld af krige, hemmeligheder, korstog og hemmelige selskaber, da hun finder et magisk manuskript.

Merete anmelder ’Heksenat’ af Deborah Harkness, 1. del af en trilogi.

Diana Bishop er heks ud af en meget gammel velkendt hekseslægt. Siden forældrenes død, har hun prøvet at undgå magi og trolddom og i stedet forsøgt at leve en normal tilværelse. Som historiker med speciale i alkymi er hun blevet ansat på universitetet i Oxford. Her finder hun et gammelt alkymistisk manuskript, som har været forsvundet i århundreder. Hun støder også på den 1500 år gamle vampyr Matthew, men deres forhold er en umulighed eller er det nu?

Uden at vide det begynder hendes nedarvede heksefærdigheder at vokse og dermed starter jagten af Diana, hvor alle mærkværdige væsener ønsker at få fat i det urgamle manuskript.

I takt med at Dianas magiske evner vokser, står det klart, at nogen vil hende til livs, og sammen med vampyren Matthew forsøger hun at finde ud af, hvad manuskriptet indeholder af hemmeligheder. Og det skal vise sig at blive noget af en rejse – både i tid og sted.

En velskrevet fantasy for voksne – krydret med romantik og kærlighed, ældgamle hemmeligheder og bøger, franske slotte og smukke Oxford, spænding og intriger.

Merete er bibliotekar på Vordingborg Bibliotekerne og med i Team Formidling samt ansvarlig for it-caféerne. Du vil ofte møde hende på biblioteket i Lundby og i Vordingborg.

Gik du glip af sidste uges anmeldelse, kan du læse den her.

Materialer