""

Ugens anmelder er Sanne Tandrup

08.03.23
Kristian Ditlev Jensen: Bar

Bogen kunne også have haft titlen HÆRVÆRK, for det er det, som hovedpersonen Kristian Ditlev Jensen udøver mod sig selv og sine nærmeste. Men nu hedder den altså BAR, og det er også meget sigende, for det er der Kristian opholder sig det meste af tiden i den godt 300 sider lange roman.

Det starter i barndomshjemmet, hvor han oplever alkoholisme i den nære familie, og han bringer den selv videre med op i ungdomsårene - med ind på universitetet – og til sidst helt med ud i sin præstegerning. Egentlig tænker han ikke så meget selv på sit eskalerende forbrug af alkohol, han præsterer jo stadig, og bumserne på bænken eller i S-togene – det er jo folk, der ikke kan styre deres indtag.

Stort set alle kapitler har en titel, der enten er navnet på en drink eller på en rigtig god flaske vin eller øl – Dry Martini – Fine Ruby Port osv.

Et par kapitler i bogen er undtaget den alkoholiske titel, de hedder fx POSTEVAND, Cola Zero eller kaffe. De omhandler, de perioder Kristian har kontakt til en alkoholbehandler, og gennem de samtaler og møder bliver han tørlagt - i en periode.  Efter et af de første møder i AA siger Kristian til behandleren ”det er jo tabere, dem der sidder her” ja siger behandleren, hvordan synes du så det føles at være en vinder!

..sådan nogle passager er bogen fyldt med og det gør den meget stærk og ærlig.

Man behøver ikke at nyde alkohol, for at forstå, hvilken magt nydelsesmidler kan få over et menneske, man behøver blot at læse denne bog, så forstår man.

Den er en perle.

Sanne møder du oftest på Præstø Bibliotek, hvor hun både løser biblioteks- samt borgerserviceopgaver. 

Gik du glip af sidste uges anmeldelse, kan du læse den her.

Materialer