Modelfoto af den kommende nye Masnedsundbro

Udstillingen Bane, Broer og Tunnel kan ses i Kulturarkaden.

28.03.18
Den officielle borgmesteråbning af udstillingen om de store anlægsprojekter blev aflyst pga. den fejlslagne silosprængning. Men udstillingen kan ses fra 10. april og fremover.

Borgere, virksomheder og besøgende til Vordingborg og Lolland-Falster vil opleve en historisk byggeaktivitet i regionen, når en række store infrastrukturprojekter for alvor går i gang frem mod 2030. Det drejer sig om projekter med en samlet investering på 67 mia. kr. til glæde for pendlere, virksomheder og turisme.

Byggeriet af Ringsted-Femern Banen og Masnedsundbroen, den nye Storstrømsbro og Femern-tunnelen vil præge omgivelserne markant og samtidig skabe muligheder både regionalt og lokalt.

Den historie er Banedanmark, Vejdirektoratet og Femern A/S gået sammen med Vordingborg Bibliotek om at fortælle i udstillingen "Bane, broer & tunnel - regionale forbindelser, lokale muligheder".

"Vordingborg Kommune og hele regionen går nogle meget spændende år i møde med flere omfattende infrastrukturprojekter i milliardklassen. Fortællingen er værd at følge med, fordi hvert projekt er unikt og vil bidrage til udviklingen til glæde for alle, både i årene mens der bygges, og efter de står færdige. Og så sker det bogstaveligt talt lige uden for Vordingborg Biblioteks vinduer, hvor der lige nu bygges en ny Masnedsundbro til jernbanen," siger Mikael Smed.

Udstillingen består af bro- og tunnelmodeller, plancher og video og opdateres løbende i takt med at byggeriet skrider frem med forskellige temaer, der tilsammen viser de nye muligheder, som kortere rejsetider mellem landsdelene og øget vækst fører med sig.

Om Ringsted-Femern Banen og Masnedsundbroen
Banedanmark opgraderer og udbygger den 115 km lange jernbane med et ekstra spor hen over Lolland og Falster. Hele strækningen bliver elektrificeret, 100 broer ombygges, og med mulighed for 200 km/t bliver rejsetiden væsentlig kortere i fremtiden. Ved Vordingborg bygges en ny Masnedsundbro kun til jernbane, mens den eksisterende bro forbliver vejbro. Arbejdet finansieres af Femern-forbindelsen.

Om den nye Storstrømsbro
Vejdirektoratet bygger en ny Storstrømsbro, der forbinder Sjælland og Falster via Masnedø. Broen får elektrificeret jernbane i to spor til 200 km/t og en tosporet landevej til 80 km/t. Desuden får den gang- og cykelsti. Storstrømsbroen bliver med en længde på 4 km Danmarks 3. største bro efter Øresundbroen og Storebæltsbroen.

Om Femern-tunnelen
Femern-forbindelsen er en 18 kilometer lang sænketunnel, der vil blive opført mellem Rødbyhavn på Lolland og Puttgarden i Tyskland. Tunnelen rummer fire motorvejsspor og to jernbanespor. Femern-tunnelen bliver verdens længste sænketunnel for biler og tog.

Kontaktinformation: Banedanmark Presse på tlf: 8234 1313