Foto af bibliotekschef Henning Schmidt

Ny bibliotekschef

10.06.22
Mit navn er Henning Schmidt og jeg er den nye bibliotekschef for Vordingborg Bibliotekerne. Jeg bor her i kommunen med min hustru Tine og vores 2 børn, David og Lærke.

Jeg kommer med en del erfaring fra tidligere, som jeg skal bruge – og med en stor lyst til at lære mere, om alt det jeg endnu ikke ved noget om. Jeg har en fortid som bl.a. vicerektor og rektor for erhvervsgymnasierne (HHX og HTX) her i byen – og der ud over har jeg arbejdet 12 år med udvikling af miljøteknologier, både som ingeniør og leder.

Jeg glæder mig vildt meget til at arbejde for borgerne i vores kommune – og til at arbejde med bibliotekerne i Vordingborg, Præstø, Stege og Lundby. Bibliotekerne løfter mange opgaver – ud over udlån af bøger og andre materialer. Bl.a. skaber vi mange forskellige arrangementer i løbet af et år og danner rammen om et Makerspace - alt imens vi driver bibliotek og leverer borgerservice, bl.a. i form af fornyelse af pas og hjælp til MitID. Der ud over kommer bofællesskabet med Musikskolen og lokalarkiverne - og samarbejdet med kommunens skoler, det almene gymnasium (STX), Coding Pirates og rigtig mange andre.

Vi skal sikre, at vi også i fremtiden er relevante for borgerne – og derfor vil vi i løbet af efteråret udarbejde en ny strategi, hvor vi sikrer, at vi fortsat kan levere tidssvarende ydelser, og forblive en hjørnesten i demokratiet. Vi vil bl.a. sætte fokus på ’den demokratiske samtale’ og gerne aktivere flere borgere i fællesskaber. Vi vil inddrage borgerne og se på, hvordan vi kan nå alle. Jeg vil gerne have, at alle borgere kender vores tilbud og ved hvad vi kan gøre for dem. Kun på den måde kan folk vælge ydelser, fællesskaber og arrangementer til eller fra.

I 2022 gælder det – som altid – at det kræver en indsats at opnå konkret viden.

Mange gange findes der ikke noget svar – men så kan vi blive klogere på hinandens meninger og synspunkter.

Vov at vide!