Makerspace - for skoler

Skoleklasser tilbydes besøg i Makerspace Vordingborg. Lær om 3D-programmering, 3D-tegning og laserskæring.

På Vordingborg Bibliotek er der indrettet et innovationsrum, hvor b.la. Makerspace Vordingborg holder til. Derfor kan vi  tilbyde undervisning i programmering med Arduino, introduktion til 3D-tegneprogrammet Onshape, 3D-scanning, 3D-printning og laserskæring til alle 6. – 10. klasser i Vordingborg Kommune.

Der tilbydes to dage med introduktioner for klasserne fra kl. 09.00 – 14.00  - inkl. ½ times frokostpause, hvor der serveres sandwich og grønt.

Der udleveres trin-for-trin vejledning.  Udover underviser vil der være 2 hjælpere til stede, som vil støtte i grupperne. Lærere deltager i opgaveløsning i det omfang, de selv ønsker, og har ansvaret for elevernes adfærd.

Programmeringsdag

Der undervises i programmering med Arduino, herunder præsentation af diverse robotter og udstyr som eksempler på, hvad Arduino kan bruges til.

Herefter er der i grupper spændende opgaver i programmering af et lyskryds: få det til at skifte, når der kommer en bil, få det til at skifte på tid osv.

Over middag undervises i programmering med Smartgurlz og Mbot biler.

Her kan du se en video hvor 7C fra Præstø Skole er i Kulturarkaden til programmeringsdag


3D-designdag

Undervisning i online 3D-tegneprogrammet Onshape og introduktion til 3D-print og 3D-scanning. Desuden introduceres til udskæring og gravering med laserskærer.

Alle elever tegner en fidgetspinner i Onshape. Da Onshape er et online-program, kan eleverne anvende det på en hvilken som helst pc med Internetadgang. De kan derfor selv designe og fremstille emner til 3D-print og laserskærer i fritiden og fremtiden.

3D-printere og laserskærer introduceres og vises i funktion med fremstilling af eksempler på fidgetspinnere. Alle elever får fidgetspinner udskåret på laserskærer med hjem. De der ikke får fidgetspinner i 3D-print med hjem samme dag, vil modtage den i løbet af et par dage.

Udgift til forløbet kan søges i ”Pulje til kreativitet og idræt i den åbne skole” i Vordingborg Kommune.

Er du interesseret, skal du kontakte Jane Grønbech Poulsen, Vordingborg Bibliotekerne.   jagr@vordingborg.dk Tlf. 4053 2360.