Makerspace

Makerspace

En gruppe kreative "makere" mødes og udveksler erfaringer samt hjælper hinanden til at udforske, udvikle og lære alt vedrørende teknik og kreative projekter. De mødes i innovationsrummet på 1. sal på Vordingborg Bibliotek,  Kulturarkaden, Sydhavnsvej 6.

""

Vidste du, at på Vordingborg Bibliotek i Kulturarkaden har alle borgere adgang til et stort kreativt og innovativt netværk, hvor du kan:

- 3D-printe
- laserskære
- folieskære
- gravere 
- CNC-fræse
- lodde
- programmere m.m. ?

Er du interesseret i programmering, 3D-tegning og teknologi i det hele taget, og har du lyst til at have et stærkt innovativt og kreativt netværk og være sammen med andre med samme interesse, så er denne gruppe noget for dig. En gruppe "makere" mødes og udveksler erfaringer og idéer, samt hjælper hinanden til at udforske, udvikle og udarbejde kreative idéer og projekter. Det er kompetenceudvikling, kreativitet og innovation når det er allerbedst!

Biblioteket råder over alt fra Arduino-begyndersæt, bærbare PC'er, 3D-printere, folieskærer, varmepresse, CNC-maskine og laserskærere. Alt dette - og et utal af andre spændende ting - er til fri benyttelse for deltagerne. Makerspace Vordingborg tilbyder også undervisning i CNC-maskine, så værksættere, unge og andre interesserede kan få et forhåndskendskab til CNC-programmering.

Makerspace Vordingborg mødes på Vordingborg Bibliotek hver tirsdag og torsdag kl. 18.30 - 21.30, dog ikke i sommerferie, helligdage m.m. - Se kalenderen under teksten. Ingen tilmelding, bare kom og vær med! Er du under 12 år, så skal du følges med en voksen som du arbejder sammen med.

Herudover kan du hver dag fra kl. 7-23 benytte 3D-printerne hvis du er registreret som bruger på bibliotekerne. Dog har børn og unge under 12 år kun adgang ifølge en person over 18 år. Hvis du ikke er registreret bruger, kan du oprette dig her: Registrering af bruger på Vordingborg Bibliotekerne

Hvis du tager et kursus på ca. 1 time i brug af lasermaskinerne, kan du få udleveret nøglebrik til maskinrummet, hvor der er adgang til lasermaskiner, CNC, loddekolber m.m.
Der skal betales for materialeforbrug med MobilePay: 42 74 91

Mød bare op eller kontakt os for en snak: Jane Grønbech Poulsen jagr@vordingborg.dk

Du kan også booke en Maker: 
Har du brug for hjælp til en idé, opgave eller lign. eller måske vil du bare gerne lære at bruge nogle af vores maskiner, har du mulighed for at booke en Maker. Kontakt Jane Grønbech Poulsen jagr@vordingborg.dk eller tlf. 4053 2360, som vil sørge for du kommer i kontakt med rette person til opgaven.

Her kan du se Makerspace-brugernes egen video: