""
Samtale om Møns landskab i jernalderen onsdag d. 22. maj kl. 19

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Møns landskab i jernalderen

22.05.24
Samtale om Møns landskab med Jan Magnussen og Anna-Elisabeth Nielsen

Landskabet omkring den vestlige Østersø har af naturlige årsager og ved menneskers indgriben ændret sig siden den sidste istid. Østersøen var både en adgangsvej og en hindring, og livet på øerne her var derfor præget af mange konflikter. Med Møn som eksempel undersøger Jan Magnussen i bogen "Møns landskab i jernalderen" dynamikken i det danske landskab i en periode på 1500 år. Han aflister landskabet de glemte historier om højere vandstande og sejlbare sunde, og sætter sine observationer i den historiske kontekst omkring tidspunktet for det, vi kalder jernalderen. 

Anna-Elisabeth Nielsen blev i foråret hædret med Kulturministeriets forskningspris, Julius Bomholt prisen, for sin forskning og sin bog, Dania Slavia . I bogen analyserer forfatteren arkæologiske og historiske spor, som venderne har afsat, og som kan genfindes i byggeri, keramik og stednavne.

Vær med til en spændende aften, hvor Jan Magnussen, forfatter og cand. scient. i kulturgeografi vil diskutere sine opdagelser med arkæolog og souschef ved Lolland-Falster Museum Anna-Elisabeth Nielsen.

Billetsalg

Vordingborg Bibliotekerne benytter leverandøren Place2book til salg af billetter, hvilket betyder, at dine personoplysninger registreres hos Place2book.

Vil du vide mere om deres privatlivspolitik inden du køber billetter, kan du læse privatlivspolitikken her persondata.

Materialer