Åbne biblioteker

Vordingborg, Møn, Præstø og Lundby biblioteker har åbent for selvbetjening alle dage fra kl. 7-23. For at få adgang skal du være registreret som bruger og have en pinkode. Udenfor den betjente åbningstid har børn under 12 år kun adgang sammen med voksne.

Du har adgang til de åbne biblioteker alle dage fra kl. 7.00 – kl. 23.00. I dette tidsrum har du mulighed for at benytte biblioteket, låne og aflevere materialer, læse aviser og tidsskrifter samt benytte pc eller trådløst internet.

For at få adgang til bibliotekerne skal du være fyldt 12 år, være registreret som bruger på kommunens biblioteker og have en pinkode. Børn under 12 år har kun adgang sammen med voksne i den selvbetjente åbningstid. Med sundhedskort/lånerkort samt pinkoden låser du dig selv ind. Ved indgangen til biblioteket er en boks, hvor kortet sættes ind. På skærmen taster du derefter din pinkode.

Husk at komme ud, inden biblioteket lukker kl. 23.00. Du vil blive advaret over højttalersystemet, før tyverialarmen bliver sat til.

Du skal som bruger klare dig selv i det åbne bibliotek. Det indebærer, at du selv skal låne, aflevere og reservere dine materialer. På bibliotekerne er der internetadgang til bl.a. bibliotekets søgebase. Her kan du søge og bestille materialer. Når du låner og afleverer, skal du bruge selvbetjeningsautomaten, som viser, hvad du skal gøre. Ved siden af automaten er der vogne til de materialer, du afleverer.

Alle, der benytter biblioteket i den selvbetjente tid, bliver registreret med oplysninger om navn og adresse. Der er endvidere videoovervågning af indgangen og inde i bibliotekslokalerne. Dette sker af hensyn til brugernes tryghed og for at udgå tyveri, hærværk og lignende.

Det vil stadig være muligt at møde personale. De betjente åbningstider kan ses på indgangsdøren til biblioteket og på bibliotekets hjemmeside.
Du kan desuden få telefonisk hjælp af personalet på Vordingborg Bibliotek, når der er åbent. I akutte nødstilfælde kan du benytte en telefon med kontakt til brandstationen.