Makerspace Vordingborg

En gruppe "makere" mødes og udveksler erfaringer samt hjælper hinanden til at udforske, udvikle og lære alt vedrørende teknik hver tirsdag og torsdag på Vordingborg Bibliotek.

Er du interesseret i teknik og har lyst til at være sammen med andre med samme interesse, så er denne gruppe noget for dig.
Vi mødes på Vordingborg Bibliotek hver tirsdag kl. 18.30 - 21.30 og hver torsdag kl. 18.30 - 21. 30

OBS! - Sommerferie - Vi mødes 1. gang efter ferien tirsdag den 14. august kl. 18.30 - Vel mødt!

Alle er velkomne uanset alder og tekniske færdigheder. Børn/unge under 13 år dog i selskab med en voksen.
Tirsdag kan du få hjælp og/eller undervisning i Arduino, 3D-programmet Onshape, 3D-print og brug af laserskærer. Desuden er altid almindelig "nørde-hygge" og udveksling af erfaringer og viden.

Torsdag tilbydes undervisning i de mere grundlæggende teorier i programmering og teknik. Naturligvis er der altid tid til "nørde-hygge".

Biblioteket råder over Arduino-begyndersæt, bærbare pc'ere, 3D-printer og laserskærer, som du frit kan bruge. (Der betales for materialeforbrug fx med MobilePay).

Vi kan også finde gode bøger om emnerne.

Gruppen arrangerer jævnligt workshops på biblioteket for at  vise gruppens arbejde for borgerne og måske tiltrække nye medlemmer.
De der har lyst, skiftes til at give en kort introduktion til et emne, der interesserer os. Har du en interesse/kompetence, som du har lyst til at dele med os andre, vil Jane Grønbech Poulsen. være glad for at høre fra dig.

Bibliotekets åbne værksted
Torsdage i lige uger kl. 15 - 18 holder biblioteket åbent værksted i innovationsrummet.
Her kan du få undervisning og hjælp til at tegne i 3D-tegneprogrammet Onshape, og du kan udskrive din genstand på 3D-printeren. Måske vil du hellere lære at skære den ud på en laserskærer, og så er der også mulighed for at prøve det.
P.t. sommerferie. - 1. gang efter sommerferien er torsdag den 23. august kl. 15-18.

Coding Pirates
Coding Pirates afholder ugentlige klubaftener om tirsdagen kl. 16.30 til 18.39  i Kulturarkaden for børn og unge, der vil lege med robotter og lære at programmere.  Coding Pirates er for børn og unge fra 7 til 17 år.
Læs mere her.

En god idé, iværksætter og virksomheder
Som udgangspunkt er Makerspace Vordingborg en gruppe, der mødes for at udfolde sig, lære og lade sig inspirere.
Har du en god ide, som du mener gruppen måske kan hjælpe dig med, er du velkommen til at kontakte gruppen med din ide/opgave.

CNC-teknologi i Makerspace
Makerspace Vordingborg har en intention om at kunne tilbyde en CNC-maskine, så iværksættere, unge og andre interesserede kan få et forhåndskendskab til CNC-programmering.
Vordingborg erhverv har skrevet en artikel (læs den her), hvor lokale virksomheder opfordres til at hjælpe med sponsorering, så Makerspace Vordingborg får mulighed for at tilbyde introduktion til CNC-teknologi.
De første sponsorer har meldt sig. Vil du være med kan du kontakte Jane Grønbech Poulsen.

Facebook: Makerspace Vordingborg

Kontakt: Jane Grønbech Poulsen, tlf.: 4053 2360, jagr@vordingborg.dk

Læs artikel fra Vordingborg Erhverv om Makerspace og sponsorater

Se video fra Makerspace Vordingborg