Foto af Søren Ulrik Thomsen
Foredrag med Søren Ulrik Thomsen mandag den 7. november kl. 19 på Præstø Bibliotek

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
65 kr.
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Søren Ulrik Thomsen

07.11.22
Søren Ulrik Thomsen fortæller om sit forfatterskab med vægt på hans anmelderroste erindringsessay Store Kongensgade 23

Et essay, der på fineste vis beskriver minderne om moderens depression og langvarige ophold på sindssygehospitaler. Vi hører om klasselærer Bodil, morfar Henning og skønne Jane fra Sølvgade Skole, men også om tanker om, hvorfor man skriver og om frygten for alderdommens rædsler. "Store Kongensgade 23" blev i foråret 2022 nomineret til læsernes bogpris.

Oplev en levende digtoplæser og en af Danmarks største forfattere! Søren Ulrik Thomsen er en skarp iagttager, han evner at kombinere sin store viden om samfund og litteratur med sine egne digte, oplæsninger og kække kommentarer. Der er plads til både grin, forundring og fundering over livet i foredraget med en af dansk poesis allerstørste.

Digteren Søren Ulrik Thomsen blev født i 1956 og blev i 1982 uddannet på Københavns Universitet med bifag i Litteraturvidenskab. I årene 1985-91 redigerede han sammen med Erik Skyum-Nielsen litteraturtidsskriftet Den Blå Port 1985-91. Søren Ulrik Thomsen debuterede i 1981 med sin første digtsamling “City Slang”. Denne blev næste år efterfulgt af “Ukendt under den samme måne” (1982) og siden af “Nye digte” (1987), “Hjemfalden” (1991) og “Det skabtes vaklen” (1996), “Rystet Spejl” (2011) og i 2016 udkom “En hårnål klemt inde bag panelet”, der er en samling noter over erindringer, samtidsfænomener, indtryk fra København og ikke mindst sin egen dødelighed i en række tænksomme og velturnerede korttekster.

Søren Ulrik Thomsen har siden 1995 været medlem af Det danske Akademi og har igennem sit forfatterskab modtaget en lang række priser og legater, heriblandt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 1995, Weekendavisens Litteraturpris i 1992, Otto Gelsted Prisen fra Det danske Akademi i 1985.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Billetsalg

Vordingborg Bibliotekerne benytter leverandøren Place2book til salg af billetter, hvilket betyder, at dine personoplysninger registreres hos Place2book.

Vil du vide mere om deres privatlivspolitik inden du køber billetter, kan du læse privatlivspolitikken her persondata.