""

Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Udstilling

Gunnar Saietz

01.05.24 - 31.05.24
Kunstmaler Gunnar Saietz hyldes med udstilling på Præstø Bibliotek i maj måned

Præstø Bibliotek er stolt af at præsentere en udstilling med den anerkendte kunstmaler Gunnar Saietz.

Udstillingen vil give besøgende en unik mulighed for at opleve Saietz’s bemærkelsesværdige surrealistiske værker, der er præget af både humor og grumhed.

Gunnar Saietz (1936-2019) var en betydningsfuld kunstmaler kendt for sin originale stil og dybt personlige udtryk. Han skabte malerier, der udforskede surrealistiske motiver med en unik blanding af humor og dystopi. Saietz’s værker formidler en dyb forståelse for menneskets eksistens gennem en forvrænget og drømmeagtig linse.

Hans værker er blevet udstillet på adskillige kunstgallerier i både Danmark og internationalt.

Det er værd at bemærke, at Saietz boede i Broskov ved Præstø i næsten 50 år, og hans omfattende produktion afspejler ofte omgivelserne, naturen og menneskene omkring Præstø. Han døde den 16. november 2019 og ligger begravet på Bårse kirkegård.

“Det er en ære at kunne hylde Gunnar Saietz’s kunstneriske arv på Præstø Bibliotek,” udtaler Sanne Tandrup: “Hans malerier beriger vores forståelse for surrealistisk kunst og inviterer os til at reflektere over livets mange facetter. Besøgende på udstillingen vil have mulighed for at opleve Saietz’s særegne kunstneriske univers og dykke ned i hans fascinerende fortolkninger af virkeligheden.”

Udstillingen er tilgængelig alle dage i den selvbetjente åbningstid kl. 7-23.