Ugens Anmelder er Louise

17.04.24
’LEGO - vores fantastiske planet’ skrevet af Jennifer Swanson

Tre-to-en-byg! LEGO er klar med en ny bog fyldt med fantastiske byggeidéer og fakta om vores planet. 

Den farverige verden af LEGO-klodser har begejstret generationer af fingernemme byggeentusiaster. Med denne nye byggebog kan små og store gå på opdagelse i en verden af viden om vores fantastiske planet og samtidigt finde inspiration til timers kreativ leg med byggeprojekter, som tager udgangspunkt i livet på Jorden. 

Hvordan opstår et jordskælv? Hvorfor skifter bladene farve om efteråret? Hvor meget regner det i regnskoven? Og hvordan ser fremtidens byer ud? 

Gå på opdagelse i masser en spændende viden om vores planet; om vulkaner, vandfald, vejrfænomener, dyr og planter. Og byg selv de flotte modeller af fascinerende naturfænomener på Jorden, i havene og i verdensrummet omkring os. 

Med mere end 150 byggemodeller er der rigeligt at give sig i kast med, og har man ikke præcis de dele derhjemme, som modellen angiver, kan man sagtens lade sig inspirere til at kreere sine egne fantastiske byggerier.

Udover tips og tricks til nye kreationer er der også masser af overraskende fun-facts at dykke ned i. Vidste du f.eks. at LEGOs største byggesæt indeholder 11.695 dele, der når de efter timers koncentration og ihærdighed er samlet, tilsammen danner et verdenskort?

Bogen indeholder også gode råd til kreative løsninger samt en ordliste, der forklarer svære begreber som ’økosystem’ og ’fotosyntese’. Bogen egner sig særligt godt til de 8-12 årige, men i virkeligheden bliver man jo aldrig for gammel til at bygge med LEGO. 

Louise er bibliotekar ved Vordingborg Bibliotekerne og er selv flittig LEGO-bygger 

 

Har du lyst til at anmelde et værk, så skriv til bibliotkerne@vordingborg.dk

Fik du ikke læst anmeldelsen i sidste uge, så kan den findes HER

Materialer