Logo for børnesitet Biblo
Biblo er folkebibliotekernes landsdækkende online-fællesskab for børn 8 - 12 år.

Biblo nyt online-fællesskab for børn

08.04.16
Mandag 11. april åbner Biblo.dk, folkebibliotekernes nye landsdækkende online-fællesskab, hvor børn i alderen 8 - 12 år kan dele deres interesser med andre børn i trygge omgivelser.

Biblo.dk erstatter den seks år gamle hjemmeside pallesgavebod.dk, som var den første digitale platform for de 8 - 12 årige. Biblo er ikke en ny hjemmeside. Det er et online-fællesskab, hvor børnene kan interagere med hinanden i interessegrupper. Det bliver i høj grad børnene, der selv opretter grupperne, og dermed selv bestemmer indholdet på siden.

Målet med Biblo er, er at børnene skal bruge sitet både i og uden for skoletiden. Biblo vil løbende stå for kampagner, som børnene kan deltage i via et samarbejde mellem skolen og biblioteket. Biblo´s første kampagne bliver "Hvem styrer din hjerne", den skal gøre børnene klogere på hjernen og nervesystemet.

Biblo bliver overvåget og modereret af bibliotekarer, så det bliver et trygt site at agere i. For at bliver bruger på Biblo skal man have et UNI Login, hvis man ikke har det, hjælper biblioteket gerne med at oprettet et.