Børnevalg 2019
Frem til 5. juni kan børnene i alle afdelinger af Vordingborg Bibliotekerene afgive deres stemme til Børnevalg 2019

Børnevalg 2019

09.05.19
Siger du Ja til at passe på hinanden, eller Ja til bandeord, eller Ja til sjove oplevelser - Stem på din favoritkandidat til Børnevalg 2019 frem til 5. juni.

Børnevalg er børnenes mulighed for at smage på, hvad demokrati og folkeafstemninger går ud på. Børnene skal nemlig selv gå til valg på børnebiblioteket og vælge deres favoritkandidat blandt et stærkt hold af kendte og populære figurer fra børnebøger.

Hvorfor Børnevalg?
Voksne, og i særdeleshed politikere, taler rigtig meget om børn og om forhold, der har betydning for børn. Men ofte bliver børnene ikke selv spurgt, og danske børn og unge engagerer sig generelt ikke særlig meget i den offentlige debat. Danmarks Biblioteksforening står derfor bag Børnevalget 2019, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse.
Et valg kan være ret diffust for førskole- og indskolingsbørn, men med Børnevalget bliver det gjort meget konkret. Børnene skal nemlig selv gå til valg og vælge, hvem der skal være årets vinder.
Børnene kan stemme om deres yndlingsfigurer fra børnelitteraturen som Vildheks, Karmaboy, Børste eller Sallys far.

Man kan stemme i alle afdelinger på Vordingborg Bibliotekerne.

Børnevalget 2019 gennemføres i samarbejde med børnebogsforlagene Turbine, ABC Forlaget, Gyldendal, Høst & Søn, Agama, Forlaget Alvilda og Carlsens forlag sammen med Danmarks Biblioteksforening.