Stramajbilleder på Præstø Bibliotek

12.04.18
Et udvalg af korsstingsbroderier kan ses på Præstø Bibliotek fra 18. april til 30. maj.

Korsstingsbroderi er en værdsat syssel og syet af mange gennem tiderne. I en lang periode har de dog været ved at gå helt i glemmebogen.
Det er en skam, for korssting kan fortælle meget om farver og broderimotiver i en bestemt periode og om et elsket håndarbejde udført af både mænd og kvinder.
I Danmark har der været en lang tradition for, at tidens udøvende kunstnere har tegnet forlæg til broderede korsstingsmotiver. Tænk bare på hvad dronning Margrethe og Bjørn Wiinblad har udført for blot at nævne nogle af de mest kendte.
Det er nu ikke dem, Præstø bibliotek viser på en udstilling af fra den 18. april til 30. maj. Det er i stedet færdigtrykte mønstre på stramaj, som er klar til at udfylde med en stramajnål og uldgarn i alle regnbuens farver fra Clara Wæver eller Permin - og en god portion tålmodighed.
For år tilbage var det meget populært at brodere og få indrammet de smukkeste motiver næsten uanset billedets størrelse, der blev produceret af de mange flittige hænder. Det er dem, bibliotekar Birte Mellerup, der er samler om en hals og har en ganske omfattende samling af udstiller de bedste stykker fra på Præstø bibliotek.
Kom og se et lille udvalg af, hvad der blev fremstillet i de mange hjem rundt omkring før fjernsynet, computeren og mobiltelefonen fik taget over folks fritid.
Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid dagligt fra 7 – 23.