""

Ugens anmelder er Louise Fuglsang Holmquist

21.12.22
’Dinosaurbanden – julegaven’ skrevet af Lars Mæhle

Rasmus Rex og hans venner må ud på en ”farlig mission” i sumpskoven, inden det kan blive jul i den norske forfatter Lars Mæhles 10. bog i serien om Dinosaurbanden. Rasmus og Tobias glæder sig til jul, for selvom Tobias’ morfar godt nok ikke kan komme og fejre julen sammen med dem, så har han lovet at sende dem en pakke med verdens største overraskelse. Juleaften nærmer sig, men både postbuddet og pakken er forsvundet på vejen gennem sumpskoven. Tobias overtaler Rasmus til at tage med ud for at lede, men er det nu også en god idé, når der går rygter om, at en kæmpestor, uhyggelig rovdinosaur er set luske rundt i sumpen? 

Dinosaurbanden er illustreret af Lars Rudebjer, som sammen med Lars Mæhle også står bag serien om ’Far i børnehaven’. Tegningerne er sjove og farverige med små detaljer, som man kan gå på opdagelse i ved siden af historien. Bøgerne er spændende og dramatiske, uden at det bliver rigtig farligt, og spændingen forløses fint til slut, når det afsløres, hvad der gemmer sig i pakken fra morfar.  

Bøgerne i serien om Dinosaurbanden kan læses uafhængigt af hinanden og indeholder en blanding af dinosaur-fakta og gode historier til højtlæsning for de 3-6 årige dino-fans. På kortet over dinosaurernes verden kan man følge med i, hvor vennerne færdes, og bøgerne indeholder fakta om de dinosaurer, som man møder undervejs samt en tidslinje over deres levetid.

På eReolen GO! kan man lytte til lydbøger med flere historier om Dinosaurbanden: dinosaurbanden

Louise Fuglsang Holmquist er bibliotekar ved Vordingborg Bibliotekerne.

Gik du glip af sidste uges anmeldelse, kan du læse den her.

Materialer