Ugens Anmelder er Merete Stockfleth

13.12.23
"Saltstien" af Raynor Winn

“Saltstien” er en selvbiografisk fortælling om et ægtepars vandringer på Saltstien, en barsk kyststi på over 1000 km i det sydvestlige England.

Raynor og hendes mand Moth får vendt op og ned på deres liv, da de mister alt hvad de ejer ved en retssag, og samtidig får Moth konstateret en ondartet form for Parkinsons sygdom. 
Impulsivt beslutter de at vandre den tusind kilometer lange South West Coast Path langs kysten i det sydvestlige England, med alt hvad de ejer i deres rygsække, i håbet om at finde svarene på deres problemer.

Vi følger deres ualmindelige barske tur med meget få penge og mange udfordringer. Utroligt nok har den meget hårde fysiske tur en god effekt på Moths helbred. De oplever, at vandreturen giver dem helt nye vinkler på livet og en dyb sammenhæng med naturen.

Derudover giver bogen et samfundskritisk billede af et land i forfald, som ikke formår at hjælpe sine borgere. Forfatteren sætter fokus på, hvor dårligt det sociale velfærdssystem er i England og især fokuserer hun på de hjemløses forhold. 

Bogen sætter også gang i tanker om, hvad der egentlig er det væsentlige her i livet, og over hvordan man klarer sig igennem store forandringer i livet. 

Det er en utrolig livsbekræftende læseoplevelse! 

2. del af "Saltstien" hedder "Den vilde stilhed", her får vi fortsættelsen til, hvad der skete med ægteparret, da den månedlange vandretur var slut. 

Også denne bog er utrolig livsbekræftende."

Merete er Bibliotekar og du møder hende oftest på Lundby og Vordingborg Bibliotek. 
 

Fik du ikke læst sidste uges anmeldelse, så kan du finde den HER

Har du også lyst til at anmelde et værk så skriv til: biblioteket@vordingborg.dk 

Materialer