Ugens Anmelder er Mette Storm

08.11.23
Anmeldelse af ”Sherlock Holmes – Crime Alleys” af Sylvain Cordurié med illustrationer af Alessandro Nespolino.

Forsiden lokkede – og forventningerne var store. 
Nyfortolkningen i tv-serieform med Benedict Cumberbatch og Martin Freeman som hhv. Holmes & Watson har pustet liv i denne anmelders fascination af Holmes-universet.  

Tegneserien skuffede bestemt heller ikke, den fremstår stemningsfuld, uhyggelig og virkelig godt skruet sammen og med meget flotte tegninger. 

Vi starter ud med en voldsom indledning, hvor en mand myrdes meget brutalt. Så er scenen ligesom sat og historien er i gang.

Da flere unge mænd på mystisk vis forsvinder i London, og Holmes logerende, en dygtig violinist bliver kidnappet for øjnene af ham, undgår han ikke at blive trukket ind i opklaringsarbejdet, der står helt på bar bund. 

Som i andre Holmes universer, er denne versions Holmes heller ikke synderligt imponeret af Scotland Yard og deres effektivitet (eller mangel på samme). 

Som i andre Holmes historier er den altoverskyggende skurk Moriarty, der her findes i både en junior og en seniorudgave – ingen af dem hører til Guds bedste børn, men penge har de mange af, så de slipper, som i andre versioner godt afsted med forbrydelserne undervejs.

Tegneserien er  spændende og illustrationerne af er af højeste kvalitet. Det victorianske London fremstår, så man næsten kan se Jack The Ripper, Oliver Twist og Dickens for sig. Og den giver så fint liv endnu en gang til Sir Arthur Conan Doyles klassiske karakterer vi kender så godt fra de utallige variationer, der efterhånden er udkommet i både roman-, tegneserie-, film- og tv-serieform. 

Jeg har fluks efter endt læsning bestilt flere bind!
Den kan varmt anbefales.

Mette er Bibliotekar og træffes oftest på Vordingborg Bibliotek.
 

Hvis du vil læse sidste uges anmeldelse, så kan du finde den HER

Har du lyst til at blive Ugens Anmelder, så skriv til bibliotekerne@vordingborg.dk   

Materialer